Skip to main content

När kan man köpa färska citroner? Floridas citroner skördades traditionellt från mitten av juli till oktober för färsk frakt och slutet av november för bearbetning. Fruktens storlek är dock avgörande: om den är mindre än 2 tum i diameter är den för omogen för marknadsföring och för stor för bearbetning. Vissa producenter har tyckt att manuell punktplockning är för dyr; de skördar nu hela skörden på en gång och kasserar underdimensionerade. Citroner sorteras sedan efter färg och beläggs med en svampdödande medel och vax för att skydda dem från väder och vind.

Citrus Citron

Ett träd i familjen Rutaceae, Citrus limon är en populär, mångsidig och läcker frukt. Frukten innehåller flavonoider, vitaminer, eteriska oljor och mineraler och är ett utmärkt tillskott till många rätter. Denna art innehåller också karotenoider och är en bra källa till fiber. Läs mer om citroner och deras fördelar nedan. Det tar två till tre år att bära frukt på ympade grundstammar, och mellan fem och 15 år att bära frukt från frö.

Sorter

Du kan välja mellan flera citronsorter och sorter, så länge du vet vilken typ av citron du vill odla. Citroner är mycket mångsidiga och varierar i storlek, färg och smak. Många citronsorter odlas också i USA, till exempel Meyer-citronen. Vissa citroner är mer bittra än andra, men de har alla distinkta egenskaper. Ta reda på vilka citroner som är bäst för ditt klimat genom att läsa om olika sorter och sorter.

Hälsofördelar

Citroner är ett utsökt och hälsosamt sätt att tillföra smak och näringsämnen till din mat. Förutom sin syrliga smak innehåller de också massor av vitamin C. Vitamin C skyddar dina kroppsceller från fria radikaler som kan leda till sjukdomar som cancer och hjärtsjukdomar. Citroner är också fyllda med mineraler och vitaminer. Förutom att vara välsmakande innehåller citroner höga halter av kalium och kalcium. Utöver alla dessa fördelar har citroner också gott om magnesium och koppar.

Ursprung

Ursprunget till citronen är inte helt klart, men det tros ha sitt ursprung i Mesopotamien. Grekerna däremot odlade inte citroner. Citrusfrukten fördes till Italien på 1400-talet. År 1494 odlades citroner på Azorerna. Under medeltiden spreds citroner över hela Europa, inklusive Storbritannien, där de användes för att behandla skörbjugg.

Lagring

Även om kylen är den mest bekväma förvaringsplatsen, kommer ett rutmönster av vävnad och citroner i en stor låda att göra lika bra. Citroner kommer att hålla sig fräscha i fjorton till sexton dagar om de förvaras på rätt sätt. Förvara dem på en sval, mörk plats och undvik direkt solljus. För att förvara dem på rätt sätt måste de vara helt mogna och vara fria från maskhål eller skador. Citroner med slät hud är bäst för långtidsförvaring, medan de med finnig hud inte är det.